Ontharen-voor-mannen-met-IPLIPL Ontharen

Met de veilige ontharingsmethode door middel van Intens Puls Licht (flitslicht) kan ongewenste haargroei op nagenoeg iedere locatie op het lichaam of gelaat behandeld worden. Met deze behandeling kan een reductie van de haargroei van gemiddeld 80% worden behaald. De IPL geleidt het licht uit de lamp naar het behandelgebied. Door het unieke IPL systeem wordt met dit gefilterde en veilige licht de huid bereikt.

Haarpigment

Het haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. De haar geleidt deze warmte naar de haarfollikel waar deze wordt vernietigd en er geen haar meer kan uitgroeien. Aangezien de behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar en een lichte huid gezien. Maar ook donkere huidtypes worden met succes behandeld want het IPL apparaat heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidtypes waardoor de hoeveelheid licht wordt aangepast aan de behoeften.

Milliseconden

De behandelkop wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits, die slechts een paar milliseconden duurt, kan men een lichte prikkeling voelen. Gewoonlijk stelt men, zelfs bij een uiterst gevoelige huid, geen bijzondere reactie vast, maar soms kan de huid na de behandeling tijdelijk rood worden en licht zwellen. Dit verdwijnt binnen enkele uren.

Behandelingen

Tussen de behandelingen ligt een periode variërend van 6 tot 12 weken. Vanwege de haargroeicyclus zijn meerdere behandelingen nodig om alle haarfollikels uit te schakelen. Mede afhankelijk van huid- en haartype en locatie zijn er gemiddeld 8 tot 12 behandelingen nodig voor een goed eindresultaat. Door hormoonschommelingen en medicijngebruik kunnen er nieuwe haren ontstaan. Om het resultaat optimaal te houden, adviseren wij ieder jaar 1 tot 2 onderhoudsbehandeling(en). Tussentijds mag u niet epileren of harsen, wel mag u de haren scheren of knippen.